Artister

2018 Lördagen 04:e Augusti

kl: 12:00 - 23:00

Familje/barn 12:00 - 15:00

Musik Festival 17:00 - 23:00

SNOWSTORM

(Svensk Rockgrupp, 1976 - idag)

Snowstorm – rockgruppen från Göteborg, får förmodligen de flesta att tänka på sommar, fest och rosa Cadillacs.

 

Genombrottet kom med Sommarnatt som toppade försäljningslistan och svensktoppen hösten 1980 och gav gruppen guldskiva. Idag, nio album och ett tjugotal singlar senare har dom sålt flera 100.000 plattor.

 

40 års turnerande i de nordiska länderna har givit gruppen en stor publik som vet att en show med Snowstorm står för högt tempo och originalmusik från 5 decennium.

MOTVIND

(Svensk Rockgrupp, 1974 - idag)

Motvind blev under 70- och 80-talet ett av de tyngsta namnen på den svenska rockscenen. Bandet

som formades i det man idag kallar utanförskap levererade tung rockmusik med influenser av

brittisk/amerikansk rock med realistiska texter som speglade sin omvärld. Med kompromisslösa och

intensiva scenshower blev Motvind ett namn att räkna med i Skandinavien.

 

Motvind debuterade 1976 med skivan ”Känn dej blåst” och skrev snabbt därpå ledmotivet till TV-

serien "Lära för livet", den blev Carin Mannheimers genombrott som en av Sveriges mest rosade

 

regissörer. Lära för livet är fortfarande Sveriges mest sedda TV-serie och sändes i repris i Danmark,

Norge och Sverige i omgångar vilket gjorde bandet stor nytta.

Motvind har via hundratusentals sålda skivor en låtskatt värd att lära känna och har under de senaste

10 åren gjort sparsmakade framträdanden vid större event och festivaler. Motvind spelade 2017 på

Fadimegalan på konserthuset i Göteborg och Sweden Rock Festival där en månghövdad publik

bestående av en variationsrik publik som kunde njuta av när ett av Sveriges tyngsta rockband

brände gitarrsträngar och pumpade upp hjärtslagen hos publiken.

ART NATION

(Svenskt melodiöst rockband från Göteborg som bildades 2014)

4x Gaffa Award nominerade gruppen Art Nation är bandet som går från klarhet till klarhet.

Med flera prestigefyllda priser och nomineringar som ”Årets Svenska Genombrott”, ”Årets Liveakt” och ”Årets Svenska Artist” så visar Art Nation att dom just nu är ett utav Sveriges mest intressanta hårdrocks band.

 

Deras senaste album Liberation har fått fantastiska betyg i både Aftonbladet, Sweden Rock Magazine, Japanska Burrn och Engelska Classic Rock Magazine.

Bandet har turnerat flitigt över både Sverige och Europa och har fått fantastiska liverecensioner där bland annat Sveriges största rocktidning på nätet ”Rocknytt” tyckte Art Nation var ett utav det bästa akterna under Sweden Rock Festival 2017.

 

Art Nation är bandet som spelat på Ullevi, öppnat för akter som Sabaton, Europe och Takida och är aktuella med nya singeln Infected som släpps tidigt 2018.

Ulf Nilsson & Linda Varg

(The Voice, Idol och Pop Stars)

”När två av Sveriges grymmaste rocksångare slår sig samman och dessutom tar med sig ett grymt band blir det bara en sak:Toppklass med otrolig glädje och värme och ett j:la drag!!!”

 

Detta blir deras första spelning i Göteborgstrakten på nästan 3 år!!! och som det ser ut i nuläget även den ENDA spelningen här under 2018 så missa inte detta!!!

 

De lovar att bjuda på sina självklara hits som dubbel platinasäljande radiohiten ”Little by Little”, ”Sing me a lullaby” och ”Russian roulette” samt Lindas auditionlåt till Idol ”Keep going” vars youtubeklipp har över 1,2 miljoner views!

 

Bakgrundsinfo och kuriosa:

 

•Deras duett ”Sing me a lullaby" - en country-rock-doftande låt knep 1:a plats på iTunes Rock Sverige och har spelats för fullt på radio i Tyskland och videon har över 550000 visningar på Facebook och närmre 700000 streams på Spotify”

Den blev också framröstad av folket till Årets Låt 2018 på Local Heroes Awards Gävleborg!

 

•Mycket har hänt under det senaste året för både Ulf Nilsson, mannen som sjungit sig in i det svenska folkets hjärtan och sålt dubbel platina ("Little by little") med sin raspiga och unika rockröst, och Linda Varg, med sin härliga blandning av pop-rock-punk vars debutalbum debuterade som #1 under iTunes rock-kategori.

 

•Ulf har signat med ett Amerikanskt management och varit i Nashville och spelat in med Grammis-vinnande producenter och låtskrivare inför den nya skivan, och Linda Varg har turnérat runt i Europa och skapat sig ett namn. Dessutom håller hon på och spelar in ett helt nytt album tillsammans med namnkunniga producenter både i Sverige och USA!

VISION, a Tribute to ABBA

(Tribut till ABBA och alla deras hits)

När du letar efter en ABBA-tribut som lockar till mersmak så erbjuder Glitter Productions en show som underhållit, roat och fått publik i Europa att glädjas gång efter gång.

 

Vision har lång erfarenhet av att underhålla breda publiklager med krav på underhållningsvärde och har under de senaste 10 åren framträtt med deras show i bl.a. England, Spanien och Tyskland för att sprida glädje genom musik, sång och show genom musikskatter ur och från ABBA's sagolika karriär.

 

Vision's show är visuell och varje låt innehåller något nytt, från klädbyten till tidsenlig koreografi och tempo med finess och humor.

 

"Vi låter publiken njuta av de mest kända ABBA-låtarna ur originalrepertoaren och har alltid lyckats med vårt uppdrag, att underhålla både ung och gammal."

 

"Våra kvinnliga sångare skapar tillsammans det unika ABBA-sound som publiken hela tiden vill höra mer av."

The Animation

(Torslanda Pop/Rockgrupp)

The Animation är ett svenskt band från Göteborg som spelar melankolisk pop/rock.¨The Animation är signade till Cosmos Music Group

Gunnar Sparov

(Piratshow för barn och vuxna)

Sveriges i särklass gladaste och tokigaste piratshow med Kapten Gunnar Sparov. Som av en händelse virrat bort sin besättning under natten.

 

Nu letar han en ny bland unga busfrön! Omåttligt populär bland barnen.

 

En piratbarnshow i full fart under ca 60 min där barnen är med och deltager till stor del under showen. Showen är i huvudsak för barn från 2-10 år men funkar även för de äldre.

Algott & Vilgott

(scenkonst med sånglekar och skojeri)

Allgott & Villgott bildades 1987 då nöjesparken Liseberg i Göteborg sökte ambulerande underhållare.

 

Rikskända blev Allgott & Villgott genom sitt deltagande i TV2:s Oldsbergs Julstuga som sände tio program åren 1993 och 1994.

 

Allgott & Villgott barnkabaré framförde över 2000 scenshower på Liseberg mellan åren 1988 - 1999. Denna gästades bland annat av Wic Mac/Charlie Häckner och Max Milton. Allgott & Villgott tältar är en installation där Allgott & Villgott tältar på vattnet.

 

SÄVE FESTIVALEN

04 Augusti 2018

 

Arrangör: Glitter Productions

Copyright @ All Rights Reserved